2011 m. vasario 6 d., sekmadienis

Troškinta aviena su kopūstais

  • avienos 1400 (jei nemėgstat, galima ir kitokia mėsa naudoti)
  • šv. kopūstų 700gr,
  • raugintų kopūstų 700gr.
  • konservuotų miško grybų 400gr.
  • pomidorų padažo 3 šaukštų
  • svogūnų 2
  • aliejaus 3šaukštai
  • česnako 3 skilteles
  • vandens 700ml.
  • cukraus 1šaukštas
  • pipirų, lapelių, druskos.
Mėsą pamerkti valandai.Dėti į greitpuodį, supilti vandenį, supjaustyti vieną svogūną, česnakus, druskos, lapelius, uždaryti puodą ir troškinti, kol mėsa tampa visai minkšta (aš 50 min. troškinau, kai atidariau jau mėsyte narstėsi nuo kauliukų, nes buvo keli gabalėliai su kauliukais)Sudėti šv. supjaustytus kopūstus, grybus ir troškinti apie 10-15min., tuo tarpu pilti į keptuvę aliejų, supjaustyti kitą svogūną, jam pakepus, sudėti raugintus kopūstus ir kepti tiek, kiek troškinasi šv. kopūstai, t.y. apie 15min, sudėti cukrų, pomidorų padažą, sumaišyti ir sudėti į puodą, dar troškinti, kol beveik nelieka skysčio.


2 komentarai:

Dobermangirl rašė...

Labai puikus receptas, tik nesupratau kur pamerkti mesa. Jau taip ir sukasi galvoje mintys kada gaminsiu si patiekala. Sveika ir praktiska! Aciu!

srove rašė...

Aš jei verdu greitpuodyje, tai mėsą prieš tai dažniausiai pamerkiu į paprastą vandenį, kad nesusidarytų daug putų ir visokių ten negražumų, ji nubąla truputį, tada dar perleidžiu vandeniu, sudedu į puodą, užpilu reikiamą kiekį švaraus vandens, sudedu prieskonius, uždarau ir troškinu.Mano greitpuodis jau pagyvęnes, truputi praleidžia oro pradžioje, tai aš troškinu šiek tiek ilgėliau.Paskui, kai sudedu šviežius kopūstus ir grybus, jau nedengiu, kartais pamaišau.Tikiuos, kad dabar suprantamiau parašiau.Ir labai prašom, į sveikatytę!!!