2010 m. gruodžio 11 d., šeštadienis

Užpiltas kepenėlių paštetas

  • jautienos kepenėlių 0,5kg.
  • mėsos  sultinio pusę stiklinės
  • virtos kiaulienos šoninės 200gr.
  • svogūnų
  • česnako
  • druskos, pipirų, lapelių
  • želatinos
Kepenėles supjaustyti vid. dydžio gabaliukais, valandą pamirkyti vandenyje, ištraukti dėti į verdantį vandenį kartu su šonine, įdėti svogūną, česnako, lapelių, druskos ir išvirti.Išvirus sumalti mėsmale, įpilti sultinio, kur virė mėsos, įspausti česnako skiltelę ir keptą svogūną su al. aliejumi.Viską gerai išminkyti, galima susukti į maistinę plėvelę ir padėjus į šaldytuvą, truputį paslėgti, arba tiesiog sudėti į dubenėlį ir padėti šaltai, galima paskleisti paštetą lėkštėje ir užpilti želatinos, vandens, prieskonių mišiniu(vir.vanduo, cukrus, actas ar citr.sultys, česnakas, kas mėgsta, kiek pilti vandens nurodyta ant želatinos pakelio, o prieskoniai pagal skonį).




Komentarų nėra: