2010 m. gruodžio 2 d., ketvirtadienis

Polenta

  • kukurūzų kruopų 225gr.
  • ferm.sūrio 150gr.
  • sviesto 100gr.
Į litrą vandens užvirusį supilti kruopas ir maišant visa laiką nuo užvirimo virti 15 min., nebijokit, kad sutirstės stipriai, taip ir turi būti, po to sudėti sviestą ir suberti tarkuotą per burokinę tarką sūrį ir dar šiek tiek maišant pavirti, idėti druskos.
Po to nukaisti ir supilti greit i skardelę diametru 15 ant 20, na kažkas panašaus.Valandą palaikyti.Po to truputį pajudinus peiliu, šonus šitą gauta masė, gražiai išsiverčia, supjaustyti juostelėmis, persmeigti pagaliukais ir apkepti sviestuke is visų pusių.Galima valgyti su bet kokiu padažu, grybų, spirgučiais, bet man skaniausiai su grietine ir abrikosų džemu.

Komentarų nėra: