2010 m. gruodžio 2 d., ketvirtadienis

Naminis lavašas

  • 500gr.miltų
  • verd.vandens stiklinė
  • 2 šaukštai aliejaus
  • kiaušinis
  • druskos pusę šaukštelio
  • 2 šaukštai sviesto
  • šaukštelis kepimo miltelių
Pusę miltų dėti i dubenį(su druska) ir pilti verdantį vandenį intensyviai plakant plaktuvu, kad nesusidarytų gumuliukų.Sudėti sviestą, aliejų, išmaišyti(man sunkiai maišės, tai minkiau su ranka).Kai atauš įdėti kiaušinį, išmaišyti gerai.Likusius miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir užminkyti švelnią minkstą elastingą tešlą.Susukti į'' dešrą'' ir po gabaliuką atsipjovus, pasibarstant miltų iškočioti labai plonai, vos ne permatomai, apipjauti, uždėjus kokį dangtį ir kepti įkaitintoje keptuvėje(be riebalu) abi puses pavartant, kol pradeda rausti burbuliukai.Iškepus, iškart dėti ant drėgno rankšluosčio, kitu galu, irgi drėgnu, užkloti, ir taip visus kišti po drėgnu rankšluosčiu.Įdaras pagal skonį.Aš dėjau šv. kopūstų(smulkiai, plonai supjausčiau ir pamarinavau su citrina, cukrum, česnaku, druska)paprikos, šv. agurko, mėlyno svogūno, paukštienos, keptos slovikėliuose, česnakinio padažiuko.



2 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Nerialus skonis ačiū už recepta :)

srove rašė...

Prašau :))